html5 site builder

MEGMÉRETTETÉSEK

Újra Hegyhát!

Nagyon hiányzott a kulturális életünk vérkeringéséből a Gennaro Verolino, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium által hosszú évek óta, hagyományosan megrendezésre kerülő Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválja, a Hegyhát!

2023. május 17-én a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, - Rákospatak utcai általános iskolája és az Újváros parki szakiskolája és készségfejlesztő iskolája, - képviseltette magát ezen a nagyon színvonalas versengésen! Ebben az évben is rengeteg iskolát, diákot, kollégát és szülőt vonzott be a kulturális megmérettetés varázsa!

Az Általános Iskolánk tanulói – Nguyen Thuy Vi, Pásztor Veronika, Zsótér Ivett Krisztina, valamint iskolánk egykori tanulója, Prokli Zsófia –, Barka Ferenc tanár úr által vezetett kvintettben klasszikus- és könnyűzenei darabokat adtak elő klarinéton. A sok délutáni gyakorlás meghozta eredményét és aranyfokozatú elismerést ért el a fafúvós szekció az ének-hangszeres zene kategóriában.

Szakiskolai tanulóink – Czinka Emese, Tücsök Adrienn, Nagy Rajmund, Kocsis Róbert, Márton Roland, Szegleti Zalán, Horváth Lajos, Farkas Levente – Szabó Károly tanár úr felkészítésével A Pál utcai fiúk című musicalből a Mi vagyunk a Grund című dalt adták elő, melyhez saját koreográfiát készítettek. Sikerük óriási volt, a nézőközönség együtt énekelt, tapsolt a szereplőkkel.

A Készségfejlesztő Iskola részéről Gönczi Szabolcs Gergő a Vers- és prózamondás kategóriában arany oklevelet kapott, Mentovics Éva: A pók család szerencséje című vers elmondásával. Szabolcs most is kitett magáért, remekelt sajátos, de nagyon hatásos előadási stílusával. Az ének-hangszeres zene kategóriában Dudás Balázs indult zongora játékával. Ebben a kategóriában volt talán a legtöbb fellépő, nagyon színvonalas műsorszámokkal, de így is ezüst oklevéllel díjazták Balázs szereplését!

Öröm és megtiszteltetés volt, hogy tanulóink ismételten részt vehettek ezen a rendkívül színvonalas fesztiválon. Nagyon büszkék vagyunk a tanulóinkra és a felkészítő kollégáinkra!

     
               
       

Újváros parki sikerek a Petőfi 200 szavalóversenyen

A Zuglói Önkormányzat szervezésében megrendezett Petőfi 200 elnevezésű szavalóversenyen két tanulónk is részt vett 2023. március 10-én a Civil Házban.

Garai Zita Mariann (9-10. szg) szakiskolás és Gönczi Szabolcs (11. kf) készségfejlesztő iskolás tanulók sikerrel vették az akadályt és nagyon szépen szerepeltek a zuglói középiskolások mezőnyében. Mindkettőjük teljesítményét különdíjjal értékelte a zsűri, amelynek tagja volt Turczi István József Attila-díjas költő, író, műfordító. Az ő meghívására tanulóink az április 15-én megrendezésre került Zuglói Verspikniken is részt vettek.

Tanulóinkra, az elért eredményeikre nagyon büszkék vagyunk, továbbá köszönjük kollégáink felkészítő munkáját.

A szavalóversenyről bővebben az alábbi linken olvashatnak.